Veelgestelde vragen

V: Films die zijn bewerkt en naar de camera zijn geëxporteerd, kunnen niet worden afgespeeld.

A: Alleen films die zijn bewerkt met "Video bijsnijden" en "Video's combineren" kunnen worden afgespeeld op een camera.


V: Foto's en video's die in "PlayMemories Home" zijn opgeslagen, kunnen niet vanaf andere apparaten in het thuisnetwerk worden afgespeeld.

A: Selecteer [Extra] - [Instellingen] en configureer de instellingen op het scherm [Thuisnetwerk].


V: Ik kan geen foto’s en video’s uploaden naar PlayMemories Online of Facebook. (De pictogrammen "Uploaden naar PlayMemories", "Toevoegen aan Mijn verzamelingen" en "Uploaden" zijn niet beschikbaar.)

A: Update PlayMemories Home naar de laatste versie. Eerdere versies ondersteunen mogelijke diensten niet.


Q: Wat kan ik doen met de functie Multiweergave aanmaken?

A: U hebt de volgende mogelijkheden:
- U kunt maximaal 4 video's samenvoegen in één scherm.
- U kunt met behulp van de GPS-gegevens een video maken waarin diverse gegevens, zoals snelheid en traject, zijn gecombineerd.
* De volgende functie is alleen beschikbaar voor video's die zijn gemaakt met een Action Cam met GPS-functionaliteit.
- U kunt de snelheid van de video (de hele video of delen ervan) verlagen om de video gemakkelijker te kunnen bewerken.


V: Bij de installatie van PlayMemories Home verschijnt een bericht dat "Database bijwerken..." en de installatie wordt niet voltooid.

A: In PlayMemories Home wordt tijdens de installatie een database samengesteld om de integratiefuncties te versterken (bijvoorbeeld om dubbele beelden te voorkomen) met Playmemories Online.
Dit proces kan een tijd in beslag nemen als op uw computer veel afbeeldingen zijn opgeslagen.
Na voltooiiing van het proces is datzelfde proces niet meer nodig. Wacht tot de database volledig is samengesteld.


V: Er staan bestanden met de naam "----.modd" in mijn map met afbeeldingen.

A: PlayMemories Home maakt deze bestanden automatisch aan en slaat ze op om uw afbeeldingen te beheren.
Verwijder deze bestanden niet.


V: Wanneer ik video's naar de pc importeer, worden de geïmporteerde videobestanden opgedeeld.

A: Sommige video's worden tijdens de opname, afhankelijk van de camera, opgedeeld.
U kunt deze video's samenvoegen door ze met behulp van "PlayMemories Home" op de pc te importeren.
U kunt video's alleen onder de volgende voorwaarden samenvoegen.
- U moet een Sony-videocamera gebruiken die compatibel is met AVCHD, en
- U moet op uw pc het NTFS- of exFAT-bestandssysteem gebruiken.

[Notities]

- Opgedeelde video's worden alleen samengevoegd als u op uw pc het NTFS- of exFAT-bestandssysteem gebruikt. Als u op uw pc het FAT32-bestandssysteem gebruikt, kunnen opgedeelde video's niet worden samengevoegd. U kunt in de eigenschappen van het doelstation controleren welk bestandssysteem u gebruikt. Voor informatie over het wijzigen van het bestandssysteem dient u contact op te nemen met de fabrikant van uw pc.
(We raden u aan back-ups van uw gegevens te maken voordat u het bestandssysteem te maken, omdat de bestaande gegevens verloren kunnen gaan.)

- Wanneer u opgedeelde videobestanden met in de winkel verkrijgbare videobewerkingssoftware op een pc importeert, kan de audio zijn beschadigd. Gebruik "PlayMemories Home" om bestanden op de pc te importeren, zelfs als u in de winkel verkrijgbare software gebruikt om video's te bewerken.

・Wanneer u een video importeert uit "PlayMemories Home", wordt de video bij overdracht met gebruikmaking van Wi-Fi in een gefragmenteerde staat geïmporteerd. Gebruik daarom een USB-kabel voor het importeren.


V: Kan ik foto's en video's van een disc op een pc importeren?

A: U kunt foto's of video's die u op een disc hebt opgenomen met behulp van "PlayMemories Home" importeren.
Plaats de disc in het discstation van uw pc en klik op [Extra] rechtsboven in het hoofdvenster. Klik vervolgens op [Mediabestanden importeren].


V: Als ik een camera met Wi-Fi-ondersteuning gebruik, kan ik geen foto's of video's via Wi-Fi importeren.

A: Voordat u video's of foto's importeert, moet u een camera met Wi-Fi-ondersteuning via een USB-kabel op de pc aansluiten. Selecteer de camera met Wi-Fi-ondersteuning bij [Camera's en media] en voer vervolgens [Instellingen voor importeren via Wi-Fi] uit.

Wanneer u de Windows-firewall gebruikt, worden de poortinstellingen automatisch geconfigureerd wanneer u de instellingen uitvoert.

[Notities]

- Deze functie is alleen beschikbaar voor Sony- videocamera's of digitale camera's met de functie voor opslaan op de pc via Wi-Fi. Importeren via Wi-Fi duurt langer dan importeren via een USB-verbinding.

- De pc en de camera met Wi-Fi-ondersteuning moeten op hetzelfde netwerk worden aangesloten.

- De instellingen voor de firewall en de beveiligingssoftware die u gebruikt moeten voor elk netwerk waarop de pc is aangesloten worden geconfigureerd.

- Afhankelijk van de firewallinstellingen van de beveiligingssoftware die u gebruikt, wordt uw apparaat mogelijk niet herkend.
Wijzig de instellingen zodat de communicatie met behulp van UDP-poort 1900 en TCP-poort 2869 tot stand kan worden gebracht.
Raadpleeg de website of de handleiding van de beveiligingssoftware voor meer informatie.

Video's en foto's weergeven

V: Ik kan foto's en video's die op de pc zijn opgeslagen niet bekijken in "PlayMemories Home".

A: Als u "PlayMemories Home" wilt gebruiken om foto's en video's die zonder "PlayMemories Home" zijn opgeslagen te bekijken, moet u in "PlayMemories Home" de map selecteren waarin de foto's en video's zijn opgeslagen.
Door een Sony-videocamera of digitale camera met behulp van een USB-kabel op de pc aan te sluiten, kunt beheer- en afspeelfuncties toevoegen. Wanneer u een Sony-camera gebruikt, kunt u deze met een USB-kabel proberen aan te sluiten.


V: Kan ik datumstempels in foto's invoegen?

A: In de Windows-versie kunt u foto's met de datuminformatie afdrukken door dit op het afdrukscherm in te stellen. (Deze functie is niet beschikbaar in de Mac-versie).
U voegt als volgt datuminformatie aan een foto toe: selecteer de gewenste foto in het hoofdscherm en kies vervolgens [Extra] - [Foto's bewerken/converteren] - [Foto's aanpassen] - [Datum invoegen]. U kunt de datuminformatie niet verwijderen. Ook kunt u niet meerdere foto's tegelijkertijd bewerken.


V: Kan ik video's met behulp van "PlayMemories Home" samenvoegen?

A: U kunt meerdere video's in de AVCHD-, XAVC S-, MPEG-2- of MP4-indeling samenvoegen met behulp van "PlayMemories Home". U kunt, afhankelijk van de video-indeling of combinaties van bestanden, geen video's samenvoegen.
Selecteer de gewenste video's in het hoofdscherm en kies vervolgens [Extra] - [Mediabestanden bewerken] - [Video's bewerken/converteren].

Video's en foto's manipuleren

V: Kan ik met behulp van "PlayMemories Home" kopieën (back-ups) van foto's en video's die ik op mijn pc heb geïmporteerd maken naar de harde schijf?

A: Sleep in "PlayMemories Home" de map waarvan u een back-up wilt maken naar de opgegeven map op de pc en zet de map hier neer.